Disneyland Parijs

Welkom in Parijs Disneyland Parijs

Disneyland Parijs
Disneyland Parijs. Hoewel het zo’n 32 kilometer ten oosten van Parijs ligt in Marne-la-Vallée, wordt dit themapark toch gezien als een van de bekendste attracties van Parijs. Disneyland Parijs, ook wel Euro Disney, Euro Disney Resort of Disneyland Resort Paris genoemd, was het tweede Disney Resort buiten Amerika.

Geopend als Euro Disney op 12 april 1992, groeide het themapark uit tot de grootste attractie van Europa met ruim 200 miljoen bezoekers in de eerste 15 jaar.

In het kort: de geschiedenis van Disneyland Parijs
De eerste plannen om een Disney park in Europa te beginnen ontstonden al in de jaren ’70 van de 20e eeuw nadat de opening van Disneyland Tokio een groot succes bleek. In de eerste helft van de jaren ’80 ging men daadwerkelijk op zoek naar een geschikte locatie.

In 1984 moest men een keuze maken uit de 1200 (!) locaties die men in de eerste instantie had gevonden. Na een grondige verdere selectie hield men twee locaties over die geschikt konden zijn voor het nieuwe Euro Disney park: twee in Frankrijk en twee in Spanje. Vanwege het klimaat en de bodemgesteldheid, de centrale ligging in Europa en ten opzichte van Parijs, besloot men uiteindelijk te kiezen voor Marne-la-Vallée in Frankrijk.

Euro Disney was vormgegeven volgens de Europese beeldvorming van Amerika. Het heeft een Europees (en in het bijzonder Frans) karakter gekregen met verwijzingen naar grote Europese namen als Jules Verne en Leonardo Da Vinci. Op aandringen van de Franse overheid werd het project destijds hernoemd van “Magic Kingdom – Europe” naar “Parc Euro Disneyland” en kreeg het kasteel niet de naam “Sleeping Beauty Castle” maar “Le Chateau de la Belle au Bois Dormant”.

Op 2 augustus 1988 begon men met de bouw van het Disney themapark. Vier jaar later, op 12 april, opende Euro Disney voor het eerst zijn deuren. Aan het einde van 1992 hadden ruim 8,4 miljoen bezoekers hun weg naar het Disney Resort gevonden.

In 1994 werd de naam Euro Disney veranderd in Disneyland Parijs. Met de opening van het tweede themapark op het Disneyterrein, het “Walt Disney Studios Park” in 2002, werd de overkoepelende naam veranderd in het huidige officiële Disneyland Resort Paris.

Na vele uitbreidingen beslaat het gehele Disneyland Resort complex een oppervlakte van 19 km2 en omvat het de twee themaparken Disneyland Park en Walt Disney Studios Park, het uitgaans- en winkelgebied Disney Village en de golfbaan Golf Disney. Daarnaast heeft men de beschikking over 5800 kamers, verdeeld over de 6 hotels en de cabins op de “ranch”.

Het terrein van Disneyland Paris beschikt over veel parkeergelegenheid maar is door middel van het eigen RER- en TGV-station ook goed met openbaar vervoer bereikbaar.

 

Overnachten in Disneyland Parijs: hotels en arrangementen
Een bezoek aan Disneyland Parijs is pas helemaal af met een sfeervolle overnachting in stijl in een van de Euro Disney Thema Hotels. Van zeer luxe tot lekker eenvoudig; in Disney Resort Paris kan het allemaal. De verschillende hotels zijn allemaal in verschillende arrangementen te boeken, vaak inclusief toegangskaarten voor de Disney Parken.

Voor alle hotels op het Disneyland terrein geldt dat er gratis pendelbussen rijden naar de ingang van het themapark.

Disneyland Hotel
In het enige echte Disneyland Hotel, aan de poort van het park, begeef je je midden in de magie van de wereld die Disney heet. Dit luxe 4 sterren hotel biedt je het beste van wat Disneyland Paris je te bieden heeft.

Disney’s Hotel New York
Dit 4 sterren hotel is ook een van de luxere hotels op het Disney terrein. En zoals de naam al doet vermoeden, geheel in de sfeer van the big Apple New York.

Disney’s Newport Bay Club
Newport Bay Club is het 3 sterren hotel “aan de oever van Lake Disney”. Een Disney beleving vanuit de stijl en sfeer van New England van vóór 1900.

Disney’s Sequoia Lodge
Ook de Disney Sequoia Lodge is een van de 3 sterren hotels in het resort, met het ruige buitenleven in de Amerikaanse nationale parken als thema. Verken Disneyland Paris vanuit deze “boshut” tussen de pijnbomen.

Disney’s Hotel Cheyenne
Een 2 sterren Disney hotel geheel in de stijl van het Wilde Westen.

Disney’s Hotel Santa Fe
Waan je in het Zuidwesten van Amerika in dit 2 sterren verblijf. Geheel in Navajostijl beleef je de sfeer van Disney tussen de indianen en de conquistadores.

Disney’s Davy Crockett Ranch
Dit 2 sterren verblijf ligt net buiten de poorten van het Disney terrein, in een landelijke omgeving. In de stijl van de bekende pionier Davy Crockett, in een wereld waar paard en wagen nog heel gewoon zijn.

Behalve de echte Disneyhotels bestaan er ook nog de zogenaamde partner hotels. Dit zijn hotels buiten het terrein die niet tot Disneyland Parijs behoren, maar waarvandaan wel gratis shuttlebusverbindingen zijn geregeld. Ook deze hotels zijn vaak in combinatie met een Disney arrangement te boeken.

Kijk voor meer informatie over Disneyland Parijs op: disney.startpagina.nl