Reizen naar Parijs

Welkom in Parijs Reizen naar Parijs


ThalysMet de auto naar Parijs

Met de auto naar Parijs is vanuit Nederland heel goed te doen. De afstand Amsterdam – Parijs bedraagt zo’n 500 km. Een autorit zal dus 5 á 6 uur duren. Het Franse (snel)wegennet is prima. Houd alleen wel rekening met de “péage” oftewel de tolwegen die je ook onderweg naar Parijs tegenkomt. Je kunt de tolkosten besparen door de snelwegen te mijden. De reis naar Parijs zal dan wel aanzienlijk langer duren.

Met de trein naar Parijs
Met de trein naar Parijs reizen is gezien de goede verbindingen een prima optie. Met de Thalys sta je vanaf Amsterdam in ruim 4 uur op het station Gare du Nord in het centrum van Parijs. Hier vandaan is de rest van Parijs gemakkelijk met openbaar vervoer te bereiken. De Thalys verzorgt vijf keer per dag een rechtstreekse verbinding met Parijs.
Let op: Parijs beschikt over verschillende grote treinstations die elk voor een ander deel van Frankrijk het uitgangspunt zijn. Voor reizen richting Nederland en België zullen de treinen uit Parijs vanaf Gare du Nord vertrekken.

Met het vliegtuig naar Parijs
Met het vliegtuig naar Parijs gaat natuurlijk nog altijd het snelste. Vanaf Schiphol duurt een vlucht naar Parijs iets meer dan een uur. Afhankelijk van de vlucht en de luchtvaartmaatschappij land je op vliegveld Roissy Charles de Gaulle (CDG) dat 25 km. van het centrum van Parijs ligt, of op Orly dat 15 km. van het centrum van Parijs ligt. Een derde mogelijkheid is de luchthaven Paris Beauvais dat voornamelijk door prijsvechters / low cost vliegmaatschappijen gebruikt wordt.

Vervoer van het vliegveld naar het centrum van Parijs
Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar het centrum van Parijs te reizen. Er bestaan meerdere verbindingen die overigens wel in prijs kunnen variëren:

Van vliegveld Charles de Gaulle naar het centrum van Parijs:
Vanaf Charles de Gaulle kun je met de zogenaamde Roissybus in ca. 45 tot 60 minuten naar Opéra rijden. Een enkele reis kost ca. €9,- á €10,- per persoon. Vanaf Opéra kun je de bus pakken naar je eindbestemming in Parijs. ’s Nachts rijden elk half uur de nachtbussen naar Place du Châtelet: Prijs ca. €9,- per persoon.

De snelste en voordeligste manier om van CDG naar Parijs Centrum te reizen is met de metro. Lijn B van de RER rijdt je in 30 minuten naar Gare du Nord. Hiervandaan kun je gemakkelijk overstappen naar bijvoorbeeld je hotel in Parijs.

Voor een rit met de taxi vanaf Charles de Gaulle naar hartje Parijs moet je overdag rekenen op zo’n € 50,-.

Van vliegveld Orly naar de binnenstad van Parijs:
Vanaf het vliegveld Orly rijd je met de metro Orlyval naar station Anthony waar je overstapt op lijn B van de RER richting het centrum van Parijs. Een gecombineerd metrokaartje kost ongeveer € 10,- per persoon.

Een andere optie is een rit met de shuttlebus naar station Pont du Rungis waar je RER lijn C kunt pakken. De kosten bedragen samen ongeveer € 7,- per persoon.

Vanaf luchthaven Orly met de taxi naar het centrum van Parijs kost overdag ongeveer € 35,-.