Opéra en Beaubourg

Welkom in Parijs > Beroemde wijken > Opéra en Beaubourg

Centre Pompidou
Wanneer je graag in Parijs wilt shoppen, maar de exclusiefste winkels net iets teveel van je bankrekening eisen, kun je terecht in de wijken Opéra en Beaubourg.

In Opéra vind je de grand boulevards uit het 19e eeuwse Parijs met indrukwekkende winkelpassages. Een groot aantal hiervan zijn in de jaren zeventig gerestaureerd en zijn hierbij enigszins terug gebracht in de stijl van het vroegere Parijs. Voor kleine winkeltjes waar van alles te koop is bezoek je de Passages des Panoramas, de Passage Verdeau en Galerie Vivienne bij Boulevard Montmartre en Rue St. marc.

Behalve winkels zijn er in Opéra ook genoeg andere dingen te bewonderen. Bijvoorbeeld La Madeleine: een Parijse kerk die meer weg heeft van een Griekse tempel, te vinden op het Place de la Madeleine. Of geniet van een balletvoorstelling in Opéra Garnier. Kijk op het Place Vendôme naar het publiek dat zich vergaapt aan de etalages van alle Parijse topjuweliers die zich daar gevestigd hebben.

’s Avonds trekt Opéra een ander publiek met de vele aanwezige clubs en theaters en zorgen de café’s op de Parijse Boulevard Capuccines voor een gezellige drukte.

Beaubourg is één van de drukste en gezelligste wijken van Parijs. Het is een smeltkroes van toeristen, studenten en winkelende mensen. In het winkelcentrum Les Halles zijn veelal de wat meer betaalbare winkels gevestigd, en trekt vooral veel Parijse jongeren.

Vlakbij vind je een van de iconen van Parijs: het Centre Pompidou. Dit uitzonderlijke museum is op zichzelf al een bijzonder staaltje avant-gardistische kunst: staal, glas, felgekleurde buizen en slangachtige liften. Het Parijse museum beschikt over een van de grootste collecties moderne kunst ter wereld met werken van grote namen zoals Matisse, Chagall en natuurlijk Picasso.

Naast het Centre Pompidou staat de Stravinsky fontein. Deze bijzondere plek in Parijs met de bijzondere verzameling beelden, is een verzamelplaats voor mimespelers, muzikanten, vuurvreters en jongleurs.