Restaurants: lekker uit eten in Parijs

Welkom in Parijs > Restaurants


Restaurant in Parijs
In Parijs geniet men graag van de mooie dingen in het leven. Dit blijkt onder andere uit het gegeven dat het fenomeen “restaurant” in de 18e eeuw in Parijs is ontstaan.

Uiteraard waren er in Parijs voor die tijd al gelegenheden waar men tegen betaling kon eten maar dat waren dan voornamelijk herbergen. Deze herbergen waren er voor reizigers die onderweg voedsel en onderdak nodig hadden. Aangezien het verblijf in zo’n Parijse herberg meer noodzaak dan luxe was, nam men vaak genoegen met weinig comfort en at men wat de pot schaftte.

In het restaurant daarentegen was lekker eten op zich het doel en kon met voor het eerst meerdere gerechten van een menukaart kiezen. Geheel in Parijse stijl stond genieten centraal!

Inmiddels loopt Parijs over van de restaurants. Behalve de typisch Franse keuken zijn vele andere culturen gastronomisch in Parijs vertegenwoordigd. Van überchiqe tot fast food, voor iedere smaak en budget is er meer dan genoeg keuze. Bijvoorbeeld…

Parijs – Restaurant Georges
Gevestigd op het dak van het Centre Pompidou: Restaurant Georges. In een bijzondere entourage waarbij zilver en blauw de boventoon voeren en de tafels van onderaf belicht worden, kun je genieten van de Parijse – Aziatische keuken. Dit restaurant biedt ’s avonds een mooi uitzicht op de (verlichte) Eiffeltoren.
Website Restaurant Georges

Parijs – Restaurant Chartier
Wie niet bang is voor de echte Parijse levendigheid moet beslist eens een hapje gaan eten in restaurant Chartier. Het is een groot en luidruchtig restaurant waar het eten lekker én goedkoop is. Voor een intiem diner voor twee is dit restaurant wellicht wat minder geschikt aangezien je zonder pardon bij vreemden aan tafel wordt geplaatst. En ondanks dat de bestelingen gewoon op het tafelkleed worden geschreven staan de mensen vaak in de rij om hier naar binnen te komen!
www.restaurant-chartier.com

Parijs – Restaurant / Crêperie Bretonne Fleurie
Een echte Franse klassieker is natuurlijk de crêpe. In dit restaurant kun je deze dunne flensjes in alle zoete en hartige varianten krijgen.

Parijs – Restaurant Kong
Een diner onder de Parijse sterrenhemel waarbij je gegarandeerd warm en droog zit? Bij restaurant Kong dat op de bovenste verdieping van het Kenzo gebouw is gevestigd, is het sinds 2003 allemaal mogelijk. Het dak en de zijwanden van het über hippe restaurant bestaan volledig uit glas en bieden je zo een royaal uitzicht over Parijs. Restaurant Kong heeft voor de gasten een uitgebreide menu- en cocktailkaart.
www.kong.fr