Vervoer in Parijs

Welkom in Parijs Vervoer in Parijs


Verkeer in ParijsVervoer van het vliegveld naar het centrum van Parijs
Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar het centrum van Parijs te reizen. Er bestaan meerdere verbindingen die overigens wel in prijs kunnen variëren.

Van vliegveld Charles de Gaulle naar het centrum van Parijs
Vanaf Charles de Gaulle kun je met de zogenaamde Roissybus in ca. 45 tot 60 minuten naar Opéra rijden. Een enkele reis kost ca. €9,- á €10,- per persoon. Vanaf Opéra kun je de bus pakken naar je eindbestemming in Parijs. ’s Nachts rijden elk half uur de nachtbussen naar Place du Châtelet: Prijs ca. €9,- per persoon.

De snelste en voordeligste manier om van CDG naar Parijs Centrum te reizen is met de metro. Lijn B van de RER rijdt je in 30 minuten naar Gare du Nord. Hiervandaan kun je gemakkelijk overstappen naar bijvoorbeeld je hotel in Parijs. Voor een rit met de taxi vanaf Charles de Gaulle naar hartje Parijs moet je overdag rekenen op zo’n € 50,-. 

Van vliegveld Orly naar de binnenstad van Parijs
Vanaf het vliegveld Orly rijd je met de metro Orlyval naar station Anthony waar je overstapt op lijn B van de RER richting het centrum van Parijs. Een gecombineerd metrokaartje kost ongeveer € 10,- per persoon.

Een andere optie is een rit met de shuttlebus naar station Pont du Rungis waar je RER lijn C kunt pakken. De kosten bedragen samen ongeveer € 7,- per persoon. Vanaf luchthaven Orly met de taxi naar het centrum van Parijs kost overdag ongeveer € 35,-.
  
Vervoer binnen het centrum van Parijs
Vervoer in de stad Parijs is erg goed geregeld en er bestaan binnen de stad verschillende voorzieningen die ervoor zorgen dat de duizenden forenzen en toeristen dagelijks gemakkelijk hun weg door Parijs kunnen vinden.

De metro in Parijs
De makkelijkste en snelste manier om je in het centrum van Parijs de verplaatsen is met de metro. Een enkele reis kost ongeveer € 2,- en is geschikt voor alle lijnen. Overstappen naar andere metrolijnen kan binnen 2 uur. De bussen in Parijs hebben overigens dezelfde kaartjes als de metro.

De RER (Réseau Expresse Régional) heeft eigen kaartjes maar ook hiervoor geldt het tarief van ca. €2,- per persoon.

Goedkoop en onbeperkt openbaar vervoer in Parijs – Carte Paris Visite
La Carte Paris Visite; onbeperkt openbaar vervoer voor 1,2,3 of 5 dagen in de zones 1-3 of 1-6. De kaart is in Parijs te gebruiken voor de bus, de tram, de metro, de SNCF Transilien treinen, het Montmartre funicular spoorwegennet, de Monmartrobus, de Noctilien en Optile bussen binnen de gekozen zones. Voor de bestemmingen Disneyland Resort Parijs, Chateau de Versailles en de vliegvelden Charles de Gaulle en Orly heb je een pas nodig voor de zones 1-6.

Kijk voor prijzen op www.ratp.fr.

Op de fiets door Parijs
Wanneer je je wel gemakkelijk en goedkoop door Parijs wilt bewegen maar je tegelijkertijd meer van je omgeving wilt zien dan wanneer je met de metro gaat, dan kun je ook nog gaan fietsen.

In Parijs zijn er verschillende bedrijfjes die rondritten voor op de fiets organiseren. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het gemeentelijke fietsenprogramma dat vergelijkbaar is met het vroegere “witte fietsen programma” van Amsterdam. Door heel Parijs staan grijze fietsen gestald die je tegen betaling kunt gebruiken. Je betaald huur voor de duur van je gebruik. Wanneer je de fits niet meer nodig hebt kun je hem laten staan bij een van de aangesloten fietsenstallingen in de buurt. Kijk voor meer informatie over deze fietsen in Parijs op www.velib.paris.fr .

Andere handige websites voor informatie over fietsen in Parijs
www.parisvelosympa.com
www.rouelibre.org
www.parisbiketour.net
www.fattirebiketoursparis.com
www.velib.paris.fr