Winkelen: Uitgebreid shoppen in Parijs

Welkom in Parijs Winkelen in Parijs


Shoppen in Parijs
Over het algemeen zijn de winkels in Parijs open van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur. Op donderdag is er koopavond en zijn de winkels tot 21.00 uur open. Rond de feestdagen en tijdens uitverkoop zijn de winkels in Parijs vaak ook op zondag open. Op Marais en de Champs Elysées zijn de winkels 365 dagen per jaar geopend!

De echte shopaholic zal zich in Parijs in het Walhalla wanen; mogelijkheden om leuk te winkelen lijken hier eindeloos. Liefhebbers van exclusieve merken, koopjesjagers en iedereen daar tussenin zal in Parijs voldoende te shoppen hebben.

In de Rue de Rivoli zijn de grote gangbare ketens zoals C&A, H&M en Bershka vertegenwoordigd. De bekendste winkel hotspots in Parijs zijn natuurlijk de wat exclusievere Champs Elyseés en de “grand magasins” Galeries LaFayette en Au Printems. Maar wie iets verder zoekt zal zien dat Parijs nog veel meer te bieden heeft, zoals…

Parijs – De kunstmarkt in Montparnasse
Iedere zondag komen aan de voet van de Tour Montparnasse zo’n 100 schilders, beeldhouwers, fotografen etc. op deze Parijse kunstmarkt bij elkaar om hun werken te verkopen.

Parijs – St. Germain-des-Près
In dit deel van Parijs heb je veel kleding- en boekwinkeltjes, tweedehands winkels en kunstgalerieën.

Parijs – Le Marais
Voor kleine boetiekjes, originele kledingwinkels en juweliers, evenals kunst- en antiekwinkels moet je naar de wijk Le Marais. Handig om te weten: Dit deel van Parijs heeft een joodse voorgeschiedenis. Hierdoor zijn veel van de winkeltjes op zondag open in plaats van op zaterdag.

Parijs – Marché aux Puces de St.-Ouen
Een absolute must voor alle snuffelaars en koopjesjagers. Met ruim 3000 handelaren is dit ’s werelds grootste vlooienmarkt waar je écht alles kan verkrijgen. Deze enorme vlooienmarkt in Parijs is opgedeeld in 13 kleinere markten en wie alles wil zien heeft een wandeling van zo’n 15 km. voor de boeg. Hoewel de markt de gehele week in bedrijf is, zijn zaterdag en zondag de leukste dagen om te gaan.
www.marchesauxpuces.fr

Parijs – Stock
Wie een dure smaak heeft maar niet beschikt over het benodigde banksaldo, kan in Parijs terecht bij de Stock. In de discountwinkels wordt exclusieve designerkleding van het vorige seizoen verkocht voor de helft of minder!
Adres: Rue d’Alésia, 14e arr. (Montparnasse)
Website Stock

Parijs - Shakespeare & Co
Inderdaad, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden verkopen ze hier boeken. Heel veel boeken, opgestapeld tot aan het plafond! Dit winkeltje in Parijs werd opgericht door de stokoude George. Kijk niet vreemd op als je onder een stapel boeken ineens een bed vindt; George heeft zijn zaak namelijk altijd draaiende gehouden door Parijse studenten te laten werken in ruil voor een slaapplaats in de winkel.
www.shakespeareandcompany.com

Parijs – Tati
Deze winkel is in de loop van de jaren een begrip geworden in Parijs. Bij Tati kun je terecht voor zowel gewone als papieren trouwjurken die soms al voor €50,- verkocht worden. Om het helemaal af te maken verkopen ze er ook goedkope sieraden en bonbons en kun je er zelfs meteen je huwelijksreis boeken.
www.tati.fr